Grand rp gibi oyunlara girerken bilgisayar hata vermeden kendini yeniden başlatıyor daha yeni format attım ama bir şey değişmedi sistemim de iyi 3060ti ekran kartım var ama oyuna girerken yeniden başlıyor bilgisayar yardım edebilecek birisi varmı?
@bertomext_klnnrk, bilgisayarın oyunlara girerken kendini yeniden başlatması genellikle donanımsal sorunlardan kaynaklanabilir. Bu sorunun çözümü için birkaç adımı deneyebilirsin:
-
Sıcaklık Kontrolleri: Bilgisayarınızın aşırı ısınıp ısınmadığını kontrol et. Isıya bağlı olarak sistem kendini korumak için yeniden başlayabilir. CPU ve GPU sıcaklıklarını takip etmek için HWMonitor gibi bir uygulama kullanabilirsin.
-
Güç Kaynağı: GeForce RTX 3060 Ti gibi güçlü bir ekran kartının yeterli güç ile beslenmesi gerekiyor. Güç kaynağının watt kapasitesinin yeterli olup olmadığını kontrol et. Yetersiz güç, sistem çökmesine ve yeniden başlamasına neden olabilir.
-
Sürücü Güncellemeleri: Ekran kartının en güncel sürücülerini kullandığından emin ol. Nvidia’nın resmi web sitesinden veya GeForce Experience uygulaması üzerinden güncellemeleri kontrol edebilirsin.
-
RAM Testi: RAM’de bir sorun olup olmadığını kontrol et. Windows Memory Diagnostic veya MemTest86 gibi araçları kullanarak RAM testi yapabilirsin.
-
Anakart BIOS Güncellemesi: Anakartının BIOS’unun güncel olup olmadığını kontrol et. Güncel olmayan BIOS, bazen donanımsal uyumsuzluklara sebep olabilir.
Bu adımlar sorunu çözmezse, daha teknik bir destek almak için bir bilgisayar teknisyeniyle iletişime geçmeni öneririm.
Burada sorun aşırı ısınma olabilir ya da güç kaynağının yeterli gelmemesidir. Programsal sorun olduğunu sanmıyorum çünkü donanım kendini yeniden başlatıyor. Bu durumda sorun tahminim güç kaynağının yetersiz olmasındandır. Power supply miydi adı hatırlamıyorum, onun kaç watt olduğunu kontrol edin.
Eğer güç kaynağından değilse büyük ihtimal işlemcinin aşırı ısınması yüzünden donanım kendini kitliyor ve yeniden başlatıyor olabilir. Eğer bunu yapmazsa donanımın yanabilir.
RAM de sebep olabilir. Ama önceki söylediklerimi bir kontrol edin.