Cevap (a), Bilgisayardaki tüm dosyaları yönetir seçeneğidir. İşletim sistemi, bilgisayardaki tüm dosyaları doğrudan yönetmez. Dosya yönetimi için dosya sistemi kullanır. Dosya sistemi, dosyaların nasıl depolandığını, adlandırıldığını ve erişildiğini yöneten bir yazılım katmanıdır. İşletim sistemi, dosya sistemini kullanarak dosyaları oluşturur, siler, kopyalar ve taşır.
Diğer seçenekler ise işletim sistemleri ile ilgili doğru bilgilerdir.
- (b) seçeneği, işletim sistemlerinin bazılarının ücretsiz olarak dağıtıldığını, bazılarının ise ücretli olarak satıldığını belirtir. Örneğin, Windows, macOS ve Linux işletim sistemleri ücretli olarak satılırken, Android ve iOS işletim sistemleri ücretsiz olarak dağıtılır.
- (c) seçeneği, işletim sistemlerinin bilgisayarın güvenliğini ve kontrolünü sağladığını belirtir. İşletim sistemi, bilgisayarın donanım ve yazılım kaynaklarını yönetir ve kullanıcıların bilgisayarı güvenli bir şekilde kullanmasını sağlar.
- (d) seçeneği, işletim sisteminin bilgisayarın kalbi olduğunu belirtir. İşletim sistemi, bilgisayarın tüm bileşenlerini birbirine bağlayan ve çalışması için gerekli olan yazılımdır. Bilgisayar olmadan işletim sistemi çalışamaz.
Bu nedenle, doğru cevap (a) seçeneğidir.